3D creatives is onderdeel van 

FAQs

De meest gestelde vragen

Heb je een vraag over 3D scannen of printen? Kijk of jouw vraag bij de onderstaande FAQs staat. 

Zo niet, kun je altijd contact opnemen met ons om je vraag te stellen. 

FAQs over 3D scannen

Met 3D scannen wordt een drie dimensionaal object gescand om hier vervolgens een digitaal model van te maken.

3D scanners bevatten een lichtbron en meerdere camera’s. Objecten worden beschenen door de lichtbron waarna de reflecties worden opgevangen door de camera’s. Dit werkt eigenlijk het zelfde als een gewone camera maar wordt er bij 3D scannen een drie dimensionaal beeld gevormd in plaats van een twee dimensionaal beeld. 

Bijna elk voorwerp kan worden gescand, variërend van kleine voorwerpen zoals sieraden tot grotere objecten zoals sculpturen en personen. 
Het enige vereiste is dat het voorwerp of de persoon goed stil blijft staan tijdens het scannen. 

Het scannen van een voorwerp of persoon is in enkele minuten gedaan. 

Ja. 3D scannen is contactloos en is daardoor net zo veilig als een gewone camera. 

Absoluut. Bij 3D scannen maak je gebruik van gewoon licht en infrarood licht. Dit kun je vergelijken met een camera met flitser of een simpele nacht-camera en is daardoor volledig veilig voor mensen, kinderen of zwangere mensen. 

De beste tijd voor een zwangerschapsscan is rond de 35 weken. Op dit moment is jouw babybuik op zijn mooist.
Zorg er wel voor dat je je scan ruim van tevoren plant. 

FAQs over 3D printen

3D printen is een proces waarbij een drie dimensionaal object laagje voor laagje wordt gecreëerd vanuit een digitaal model.

Een digitaal 3D bestand wordt in laagjes verdeeld waarna het door een 3D printer in deze laagjes opgebouwd wordt tot een tastbaar 3D beeld.  

Voor 3D printen is er filament nodig. Dit is het materiaal waarmee de 3D printer een beeld bouwt. 
Er zijn verschillende soorten filament voor verschillende soorten 3D printers. 
Bij 3D creatives maken we gebruik van PLA filament. PLA staat voor polymelkzuur en is een kunststof/plastic dat bij verhitting zacht wordt waardoor het gebruikt kan worden voor 3D printen.

Ja, afhankelijk van de kleur van het gebruikte filament zal het geprinte object een kleur hebben. Daarnaast is het geprinte object te laten schilderen waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

De printtijd van objecten varieert enorm en is afhankelijk van de grootte van het object, de complexiteit van het object en de gekozen instellingen (dikte per laag, nauwkeurigheid, invulling, etc.). Een beeldje van 10cm kan bijvoorbeeld 2.5 uur duren terwijl een beeldje van 20cm 12 uur kan duren door de grotere inhoud van het object.

Functionele prints zijn zeker mogelijk. 3D creatives maakt dan ook allerlei functionele objecten naar wens.
3D printen is echter niet voor ieder soort functioneel object de beste oplossing. Men moet bijvoorbeeld wel rekening houden met de sterkte van een geprint object, deze zal minder zijn dan een object gemaakt door spuitgieten.

Staat jouw vraag er niet tussen?

© 2023 JH creatives